Arhus centar Berane domaćin održavanja treninga: ,,Upravljanje projektnim ciklusom’’

 

Juče je u Beranama, u prostorijama Arhus centra – organizacione jedinice Agencije za zaštitu životne sredine, završen dvodnevni trening na temu:,,Upravljanje projektnim ciklusom’’, koji predstavlja jednu od prvih aktivnosti koju NVO ,,Sjeverna zemlja’’, realizuje kroz projekat ,,Sa snažnima do ekološke Crne Gore’’.
Na dvodnevnom treningu su učestvovali, predstavnici ekoloških nevladinih organizacija iz Plava, Andrijevice, Berana i Bijelog Polja.

 

Opšti cilj projekta, je jačanje kapaciteta nevladinih organizacija koje se bave zaštitom životne sredine, u cilju unaprjeđenja kvaliteta životne sredine u lokalnoj zajednici, i opštinama Limskog sliva.
Specifičan cilj projekta je svakako i primjer dobre prakse, saradnje institucija sistema i organizacija civilnog društva, koje zajedničkim djelovanjem teže rješavanju aktuelnih problema vezanih za realizaciju i valorizaciju principa životne sredine.

Agencija za zaštitu životne sredine, će i ubuduće nastaviti da snažno podržava aktivnosti nevladinih organizacija u čijem je fokusu zaštita životne sredine, u realizaciji ovakvih i sličnih projekta, kroz pružanje stručne i logističke podrške.

2018-04-01T14:51:04+00:00 22.04.2015|Vijesti|