Najava: Početak realizacije projekta „Arhus karavan”

Zadovoljstvo nam je pozvati Vas da prisustvujete početku realizacije Projekta „Arhus karavan”, koji će se održati u utorak 17.oktobra 2017.godine u Baru, lokacija sjedište preduzeća Hemosan sa početkom u 11:00h. Projekat realizuju Agencija za zaštitu prirode i životne sredine i Ekološki pokret ,,OZON“ iz Nikšića.

Tom prilikom prisutnima i medijima će se obratiti:

-g-din Nikola Medenica, direktor Agencije za zaštitu prirode i životne sredine,

-g-din Aleksandar Perović, direktor Ekološkog pokreta „Ozon”,

-g-din Zoran Nikitović, ispred preduzeća Hemosan.

Arhuska konvencija, kao jedan od najznačajnijih novijihmeđunarodnih ugovora u oblasti životne sredine, povezuje ljudska prava sa procedurama i instrumentima politike i prava u oblasti životne sredine.

U skladu sa konvencijom, osmišljen je Projekat „Arhus karavan” kao strateško partnerstvo Agencije za zaštitu prirode i životne sredine i Ekološkog pokreta „Ozon”, koncipiran da proaktivnim pristupom i kroz direktnu komunikaciju upozna javnost sa pravima garantovanim Arhuskom konvencijom, uslugama koje pružaju Arhus centri u Crnoj Gori, kao i aktivnostima i nadležnostima relevantnih institucija iz oblasti životne sredine.

Ideja je obilazak svih lokalnih zajednica u Crnoj Gori i u saradnji sa lokalnom upravom i relevantnim partnerima iz zemlje, kao i međunarodnim organizacijama uticati na veće interesovanje javnosti o pitanjima životne sredine, pregovaračkom poglavlju 27, aktuelnim projektima i kampanjama, planovima i javnim politikama.
Pored preduzeća Hemosan iz Bara planirana je posjeta i regionalnoj sanitarnoj deponiji ,,Možura’’.
Za sve zainteresovane, obezbijedili smo autobuski prevoz.

Molimo Vas da vaše prisustvo potvrdite putem e-mail-a: bojan.basanovic@epa.org.me, najkasnije do 16. oktobra 2017.godine.


Kontakt za medije:

mr Bojan Bašanović, savjetnik za komunikaciju – Agencija za zaštitu prirode i životne sredine 
T: 020 446 511; M: 067 860 105, E: bojan.basanovic@epa.org.me; W: www.epa.org.me

2018-04-01T14:51:01+00:00 13.10.2017|Vijesti|