Saopštenje za javnost

Okrugli sto je bio namijenjen studentima specijalističkih studija Pravnog fakulteta Univerziteta Crne Gore, koji slušaju predmet Ekološko pravo.

Prisutne su pozdravili Ervin Spahić, v.d. direktora Agencije za zaštitu životne sredine, zamjenik šefa Misije OEBS-a u Crnoj Gori gdin Valdemar Figajdr Maja Kostić Mandić, profesorica Pravnog fakulteta-Univerzitet Crne Gore.

{AG}Arhus_stub_3{/AG}

Tokom okruglog stola o iskustvima u praktičnoj primjeni III stuba Arhuske konvencije govorili su Nikola Golubović iz Agencije za zaštitu životne sredine, prof. dr Maja Kostić Mandić, Angjell Gojčaj, advokat, Aleksandar Perović iz Ekološkog pokreta “Ozon” i Vesna Zarubica, glavna ekološka inspektorka.

Skupu su prisustvovali predstavnici Osnovnog državnog tužilaštva iz Podgorice, Osnovnog suda u Podgorici, Vijeća za prekršaje Crne Gore, civilnog društva i mediji.

Zaključci okruglog stola su da treba formirati tim koji će izgraditi strategiju za procesuiranje prekršajnih i krivičnih prijava i organizovati edukativne skupove za mlade pravnike, koji će se u budućnosti bavati implementacijom Arhuske konvencije.

2018-04-01T14:51:55+00:00 13.12.2013|Vijesti|