U Beranama održana ,,Škola ekološkog aktivizma’’

Uz podršku Arhus centra Berane – organizacione jedinice Agencije za zaštitu životne sredine, u Beranama je 24 i 25 septembra ove godine u organizaciji NVO ,,Sjeverna zemlja’’, održana dvodnevna ,,Škola ekološkog aktivizma’’.

Polaznici škole: predstavnici nevladinog sektora, mladi predstavnici lokalnih parlamentarnih stranaka, organa lokalne uprave i obrazovnih institucija, imali su priliku da od Aleksandra Perovića, izvršnog direktora Ekološkog pokreta ,,OZON“, dobiju više informacija o iskustvima organizacije, ekološkom aktivizmu, ekološkim građanskim akcijama – kako bi podstakli organizacije na svim nivoima djelovanja da se što efektnije uključe u rješavanje ekoloških problema u našoj državi.

 

Pomenuta škola realizovana je u sklopu projekta NVO ,,Sjeverna zemlja’’ iz Berana, pod nazivom ,,Sa snažnima do ekološke Crne Gore’’. Projekat je podržan od strane Fonda za aktivno građanstvo, kroz program De Facto Strong, koji finansira Evropska Unija.

Ovom prilikom predstavnici Arhus centra Berane su polaznicima Škole ekološkog aktivizma uručili Arhus brošure pod sloganom: ,,Iskoristi šansu jer imaš obavezu da budeš odgovoran’’ kako bi se detaljnije upoznali sa pravima iz Arhuske konvencije kao i potencijalima koje Arhus centri nude građanima.

Agencija za zaštitu životne sredine će kao i do sada nastaviti da podržava aktivnosti nevladinih organizacija ,u čijem je fokusu zaštita životne sredine u realizaciji svojih projekata kroz pružanje stručne i logističke podrške.

2018-04-01T14:51:04+00:00 30.09.2015|Vijesti|