V.D. DIREKTORA AGENCIJE SA SARADNICIMA RAZGOVARAO SA PREDSTAVNICIMA UNDP-a i OEBS-a

Vršilac dužnosti direktora Agencije za zaštitu životne sredine, Ervin Spahić i njegova pomoćnica, Lidija Šćepanović razgovarali su u ponedjeljak, 1. jula sa stalnim predstavnikom UNDP-a u Crnoj Gori, Rastislavom Vrbenskim i njegovim saradnicima, projekt menadžerima, Snežanom Martstijepović i Borkom Vulikićem o nastavku uspješne saradnje. Pozdravljajući goste, direktor Spahić je izrazio očekivanja da će se dosadašnja uspješna saradnja nastaviti.

Zahvaljujući na dosadašnjoj saradnji, Vrbenski je iskazao spremnost da plodotvornu saradnju nastave sa Agencijom.
Uz podršku UNDP-a, Agencija učestvuje u realizaciji projekta “Jačanje institucionalnih kapaciteta u integraciji međunarodnih obaveza u procesu donošenja razvojnih i/ili investicionih odluka”. Rezultat realizacije ovog projekta je izrada Nacionalne liste indikatora i dizajna Informacionog sistema zaštite životne sredine. Od formiranja Nacionalne liste indikatora i dizajna Informacionog sistema najveću korist imaće građani koji mogu daleko lakše i brže da ostvare pravo na zdravu životnu sredinu.
Agencija uz podršku UNDP-a realizuje i projekat “Druga nacionalna komunikacija Crne Gore prema UNFCCC”. Obaveza Agencije u ovom projektu je ažuriranje inventara emisije gasova sa posebnim osvrtom na Inventar gasova staklene bašte.
Direktor Spahić, pomoćnica Šćepanović, pomoćnik direktora, Dragan Asanović i šef Sektora za opšte, pravne i finansijske poslove, Nikola Golubović 26.juna su razgovarali i sa predstavnicima OEBS-a u Crnoj Gori o nastavku uspješnje saradnje. Sagovornici su izrazili spremnost da se saradnja nastavi.
Agencija je imala važnu podršku kancelarije OEBS u Crnoj Gori prilikom osnivanja Arhus centara.

2018-04-01T14:51:55+00:00 05.07.2013|Vijesti|